Akcija u Topoli – oktobar 2022. godine

with No Comments

U petak 07. oktobra za dane Oplenačke berbe u Topoli, održana je jubilarna petnaesta akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji humanitarnog udruženja “OD SRCA” Telekom Srbija IJ Kragujevac. Od samog formiranja humanitarnog udruženja “OD SRCA” Telekom Srbija u maju, sada već daleke 2007. godine, svake godine u oktobru mesecu se organizuje ova akcija, koja je već postala i jedan od zaštitnih znakova našeg udruženja.

Akciji su se ove godine odazvali naši prijatelji sa kojima sarađujemo dugi niz godina – Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Koce zauvek“ iz Vranja i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Sveti Sava“ iz Nikšića. Akcija je organizovana u saradnji sa transfuzijom krvi KC Kragujevac.

U odličnoj atmosferi i prelepom sunčanom danu, sve je proteklo kako se samo poželeti može. Naši gosti iz Vranja i Nikšića su bili oduševljeni svime što su videli i doživeli taj dan, od obilaska Kraljevske vinarije i kompleksa na Oplencu, pa do svih detalja i manifestacija koje se prikazuju u tri dana Oplenačke berbe.

I što je najbitnije, ove godine se na akciji dogodila igra „brojki i slova“. Ovo je inače bila 59-a po redu Oplenačka berba, a na akciju dobrovoljnog davanja krvi se odazvalo 59 dobrovoljnih davalaca, od kojih je prikupljena 51-na jedinica krvi.

Pa da se „brojke i slova“ dogode i sledećih godina…